Bugün, 9 Mayıs 2024 Perşembe

Büyükşehir Başkanı Uğur konuklarını Ayvalık'ta ağırladı

Büyükşehir Başkanı Uğur konuklarını Ayvalık

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kardeş belediye olan Almanya-Schwabisc Belediyesi ile Karesi Belediyesi'ne ağabeylik yapıyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur, alman konuklarını Ayvalık ilçesi ile Cunda Adasını gezdirdi.
Balıkesir adına Karesi Belediyesinin kardeşlik protokolünü yürüttüğü Schwabisch Hall’in Belediye Başkanı ve belediyenin enerji iştiraki olan holdingin CEO’su geçtiğimiz hafta sonu Balıkesir’de bazı temaslarda bulundu.
Karesi Belediyesi ile Schwabisch Hall Belediyelerine ağabeylik yapan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Alman konuklara Ayvalık’ı gezdirdi. Hafta sonu Balıkesir Sanayi Odası’nda bir araya gelen Türk ve Alman Belediye Başkanları arasında gerçekleşen iş toplantısının sonunda Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un önerisiyle iki şehir arasında Belediye Başkanlarının yetkisiyle İyi Niyet Anlaşması (Bölgesel Ekonomik Kalkınma Üzerine Danışma, İşbirliği ve Fikir Alışverişi Protokolü) hazırlanarak imza altına alındı.
Alman heyet Ayvalık’a hayran kaldı
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur, konuklarını Balıkesir’in ve Türkiye’nin dünyaca ünlü turizm yöresi Ayvalık’ı ve Cunda Adası’nı gezdirdi. Cunda’da öğle yemeğinin ardından Koç Grubunun restore ederek müzeye dönüştürdüğü Taksiyarhis Kilisesi’ni gezen konuklar, daha sonra Ayvalık Cumhuriyet Meydanında bu yıl 10. kez düzenlenen Zeytin Hasadı Festivali katıldı.
Uğur, Alman konukları ile hasat pazarının kurulduğu meydandaki zeytin stantlarını tek tek ziyaret edip bilgi alırken, hasatlarının hayırlı ve bereketli olması dileğinde bulunuldu.
Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ile Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur ve Ayvalık AK Parti İlçe Başkanı Hakan Kayaalp, Burhaniye Belediye Başkanı Necdet Uysal ve Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy’un da yer aldığı iş gezisinde Özgün Zeytin A.Ş. fabrikası gezildi. Konuklara Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı ve İlçe Emniyet Müdürü Aytekin Kantık eşlik etti.
Burada zeytinin işlenişi ve zeytinyağının üretimini canlı olarak izleyen konuklar hayranlıklarını ifade etti. Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Alman Belediye Başkanı gezinin anısına fabrika bahçesine zeytin fidanı dikildi.
Schwabisch Hall Belediye Başkanı Hermann – Josef Pelgrim ve CEO Johannes Van Berger dünyaca ünlü turizm bölgesi Ayvalık’a hayran kaldıklarını ifade etti. Zeytinyağı fabrikasındaki incelemenin ardından heyet Northel Enerji tesislerini ziyaret etti. Rüzgar Tribünü – Pilot Üretim Tesislerinin yönetim kurulu başkanı olan Cem Yalçın’dan brifing alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur ve Alman misafirler, fabrikanın üretimi ve ihracat pazarıyla ilgili rakamları taktirle karşılarken, şirketin yönetim kurulu başkanını tebrik ettiler.
Schwabisch Hall Belediye Başkanı, Northel Enerji ile ticari işbirliği yapabileceklerini belirtirken, iş gezisinin sonunda Alman konuklar Balıkesir ziyaretinin son derece verimli ve güzel geçtiğini sözlerine eklediler.



  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı